Windows 11'i nasıl indirip kurabilirim? Windows 10'dan Windows 11'e güncelleme nasıl yapılır? - Rehber

Bu Rehber'de sizlere Bilgisayarınıza nasıl Windows 11'i kurabileceğinizi veya bilgisayara nasıl format atabileceğinizi anlatacağım. İyi okumalar



Sizde bu adımları takip ederek; bilgisayarınıza format atabilir, Windows'unuzu güncelleyebilir veya herhangi bir diskinize Windows'u kurabilirsiniz.

Önemli not: Öncelikle Windows 11 kurulumunun gereksinimlerini karşıladığınızdan emin olmalısınız. Windows 11, en az 64 bit işlemci, 4 GB RAM, 64 GB depolama alanı ve DirectX 12 uyumlu bir grafik kartı gerektirir. Ayrıca; TPM 2.0'ı, Secure Boot'u ve  UEFI önyükleme modunu destekleyen bir anakartınız olması gerekiyor.

Eğer Sisteminiz Windows 11'e yetiyor ise haydi kuruluma geçelim:

  • USB sürücü hazırlama: Windows 11 ISO dosyasını bir USB sürücüye yazdırmak için bir araç kullanmanız gerekiyor. Microsoft tarafından ücretsiz olarak sunulan Media Creation Tool veya Rufus gibi üçüncü taraf araçları kullanabilirsiniz.

  • Kurulum medyasını hazırlama: USB sürücüyü hazırladıktan sonra, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS ayarlarınızı değiştirerek USB sürücünüzden önyükleme yapın.

  • Kurulum başlatma: Bilgisayarınız önyükleme yaparken, Windows 11 kurulumu başlamalıdır. Bu noktada, dil, saat dilimi ve klavye düzeni gibi temel ayarları yapmanız istenebilir.

  • Kurulum Türünü Seçin: Daha sonra, "Yükle" seçeneğini seçerek Windows 11 kurulumuna devam edin. Ardından, "Özel: Yalnızca Windows'u yükle" seçeneğini seçerek yeni bir bölüm oluşturabilir veya mevcut bir bölüme kurulum yapabilirsiniz.



  • Lisans sözleşmesini kabul edin: Kurulumun devam etmesi için, Microsoft'un lisans sözleşmesini kabul etmeniz gerekiyor.



  • Disk bölümleme: Windows 11 kurulumunu gerçekleştirmek için, bir bölüm seçmeniz ve bu bölümde kurulum yapmanız gerekir.



  • Kurulumu tamamlayın: Kurulum süreci birkaç dakika sürebilir ve bilgisayarınız birkaç kez yeniden başlayabilir. İşlem tamamlandığında, bilgisayarınızda Windows 11 çalıştığını göreceksiniz.



Bu adımları izleyerek, Windows 11'i kolayca kurabilirsiniz. Unutmayın, kurulum sırasında tüm önemli dosyalarınızın yedeğini alın ve işletim sisteminin sorunsuz çalışması için güncel sürücülerin kurulduğundan emin olun.

İşte bu kadar artık Windows'sunuz hazır. Sizde her hangi bir hata ile karşılaşırsanız lütfen yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Yazar: Okay KAYA

2 Yorumlar

Yorum yazarken lütfen saygılı olunuz ve Topluluk Kurallarına uyunuz. Teşekkürler!

  1. Ben Windows 11 geçtim, geçmez olaydım. Çok pişmanım.
    Bir arkadaşım Linux'u önerdi ben de bir deneyim dedim ve Fedora kurdum. Şu an çok memnunum. Fedora kullanın efsane.
    Linux candır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linux işletim sistemi, Windows'tan daha karışık bir arayüze sahip. Ayrıca terminali kullanmak bazı kullanıcılar için zor olabilir.
      İşletim sisteminiz kötü değilse Linux'a geçmenizi önermem.

      Sil
Daha yeni Daha eski