Windows 10 Hızlandırma Rehberi




  Windows 10 Nasıl Optimize Edilir?


Bu makalede, "Windows 10" işletim sistemini nasıl kullanışa elverişli, hızlı hâle getirebileceğinizden bahsedeceğim.

 1. Sürücüleri Kurun, Güncelleyin.

    Çoğu "Windows" kullanıcısı, format attıktan sonra ekran kartlarının sürücülerini kurmayı unutuyor veya göz ardı ediyor. PC'nizden verim almak istiyorsanız Driverlar'ı kurmalısınız, düzenli olarak güncellemelisiniz.
    Donanımlarınızın sürücülerini, manuel veya otomatik olarak yükleyebilirsiniz. Otomatik olarak yüklemek istiyorsanız "CCleaner" ve "Driver Booster" gibi yazılımları kullanabilirsiniz, fakat bu programlar her zaman doğru sürücüleri yüklemeyebilir. Manuel olarak kurmak istiyorsanız, donanımınızın modelini aratın ve sürücüyü yayıncının orijinal sitesinden indirin.


2. Oyun Modunu Açın

    Kişisel bilgisayarınızı oyun oynamak için kullanmıyorsanız bile bu ayarı aktif hâle getirerek bilgisayarınızı optimize edebilirsiniz. Ayarlar'ı açın, "Oyun" simgesine tıklayın. Ardından "Oyun Modu"nu aktif edin.



3. Gereksiz Dosyaları Temizleyin

    Bazı klasörlerde yaptığınız işlemlerin kayıtları tutulur. Bunlara "Log" denir. "Çalıştır" uygulamasını açıp "%temp%" yazarsanız sizi Logların bulunduğu klasöre yönlendirecektir. "CTRL + A" tuşlarına basıp dosyaları kalıcı olarak siliniz, yönetici izni gerektiren dosyaları silmemeniz önerilir fakat diğer dosyaları rahatlıkla silebilirsiniz...
    Ayarlardan "Depolama" sekmesine girip "Akıllı Depolama"yı aktif etmeyi ve gereksiz dosyaları manuel olarak silmeyi unutmayın. 


4. Animasyonları Kapatın

    "Performans Seçenekleri" sekmesini açıp "En iyi Performans için Ayarla" seçeneğini seçin, bu işlem kişisel bilgisayarınıza zarar vermeyecektir.



5. Başlangıçta Açılan Gereksiz Uygulamaları Kapatın

    Bilgisayarınızın daha hızlı açılmasını istiyorsanız "Görev Yöneticisi" uygulamasındaki "Başlangıç" sekmesine gidin ve gereksiz uygulamaların başlangıçta açılmasını devre dışı bırakın.


6. Otomatik Bakım Yapın


    Denetim Masası'nı açın, "Güvenlik ve Bakım"ı seçin, otomatik bakımı başlatın. Yaklaşık yarım saat boyunca beklemeniz yeterli olacaktır. 


7. İşlemcinizin Tüm Çekirdeklerini Kullanın


    "Sistem Yapılandırması" uygulamasında "Önizleme" sekmesini açın. "Gelişmiş Seçenekler"i açın ve işlemci sayısını en yüksek sayı yapın. Bu, işlemcinizin tüm çekirdeklerini kullanmanızı sağlayacak. Zararı yoktur, işlemcinizi yıpratmaz.


8. Ekran Kartınızdan Tam Verim Alın.

    

    Bu kısım ekran kartınıza göre değişir, ekran kartınızın yazılımını açın. NVDIA kullanıcıları "NVDIA Denetim Masası"nı açıp ekran kartlarını en iyi performansa uygun hâle getirebilirler.



9. Virüs Taraması Yapın

    "KasperSky" gibi güvenilir bir "AntiVirüs" programı kullanıyorsanız cihazınızı düzenli olarak taratmanız önerilir, bilgisayarınızda bir "AntiVirüs" programı yoksa, bu adımları uygulayın:
-"mrt" uygulamasını çalıştırın.
-"Tam Tarama" seçeneği ile cihazınızı taratın.



10. Optimize Edilmiş Kişisel Bilgisayarınızın Tadını Çıkarın!

    Umarım bu makale size yardımcı olmuştur, artık cihazınızdan tam verim alabileceksiniz.



Yorum Gönder

Yorum yazarken lütfen saygılı olunuz ve Topluluk Kurallarına uyunuz. Teşekkürler!

Daha yeni Daha eski