Samsung Katlanabilir Telefon Pazarının Hakimi Oldu

 TrendForce tarafından yayınlanan yeni bir rapor, katlanabilir akıllı telefon sevkiyatlarının yıldan yıla %25 oranında arttığını gösteriyor. Rakamlarla ifade etmek gerekirse, akıllı telefon şirketleri 2023 yılında 15,9 milyon katlanabilir akıllı telefon satmayı başardı ve bu da 2022 yılına göre %25’lik bir artış anlamına geliyor. Ve tahmin edebileceğiniz gibi, Samsung bunun merkezinde yer alıyor.



Samsung Katlanabilir Telefon Pazarında Yine de Düşüş Yaşadı

Bu yıl beklenen bir başka artış daha var. Kaynak, katlanabilir akıllı telefon sevkiyatlarının bu yılın sonuna kadar 17,7 milyon adede çıkabileceğini iddia ediyor ki bu da %11’lik ek bir büyüme anlamına geliyor. Öte yandan 2024’ün başında olduğumuz düşünüldüğünde, ileriye dönük olarak işler büyük ölçüde değişebilir. Ayrıca diğer şirketlerden de çok daha fazla katlanabilir telefon göreceğiz, bu nedenle katlanabilir telefon kullanıcısıysanız sizler için heyecan verici bir zaman olacak.


Burada dikkat edilmesi gereken bir husus, piyasa beklentilerinin büyümeyi daha yüksek tutması gerektiği, ancak kaynak, insanların eski nesil katlanabilir telefonlarda karşılaştıkları bazı yapı kalite sorunları nedeniyle müşteriyi elde tutmanın imkanının şu anda düşük olduğunu ve kullanıcıların şirketlerin umduğu kadar inanca sahip olmadığını iddia ediyor. Neyse ki Samsung gibi şirketler katlanabilir cihazlarını geliştirmek için her zaman bir uğraş içindeler, tıpkı bu yılki Galaxy Z Fold 6‘nın titanyum bir yapıya sahip olduğunun söylenmesi gibi.



Büyümenin hala o kadar yüksek olmamasının bir başka nedeni de fiyat. Çoğu katlanabilir telefonun fiyatı 1.500 doların üzerinde ve bu henüz tam olarak olgunlaşmamış bir telefona harcanacak yüksek meblağlarda bir para. Böyle bir durumda kullanıcılar daha uygun fiyatlı, denenmiş ve test edilmiş telefonları tercih etme eğiliminde oluyorlar. Yine de Samsung’un düşük maliyetli Galaxy Z Fold 6’sı ve diğer daha uygun fiyatlı katlanabilir telefonlarla bu durum değişebilir.

Pazar lideri olmasına rağmen Samsung’un katlanabilir cihaz payı ciddi bir düşüş yaşadı. Şirket 2022’de %80 pazar payına sahipken, bu oran 2023’te %66,4’e düştü ve şu anda %60,4 seviyesinde.


Yorum Gönder

Yorum yazarken lütfen saygılı olunuz ve Topluluk Kurallarına uyunuz. Teşekkürler!

Daha yeni Daha eski